Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Server Kontrol
Ehcp yi bir server a kurdum normal olarak bütün fonksiyonları ile beraber çalışmakta.

burada 2 sorum olacak.

1- Subdomain oluşturdum subdomain.domainname.com ve bunu 79.123.123.123 nolu ip ye yönlendirdim.
normalde oluşturduğum subdomain ile sitenin açılması lazım fakat subdomain.domainname.com yazdığımda siteye yönleniyor adres satırında yönlendirdiğim serverin ipsi çıkıyor. Normalde ip çıkmaması gerekmezmi?

2- ehcp 2 server idare edememzmiyiz. Bu soruyu şunun için soruyorum
Maillerimi ayrı bir server üzerinden idare etmek istiyorum.

Domaini oluşturdum fakat o domaine ait mailleri farklı bir serverda saklamak istiyorum.

Bunu yapabilirmiyim.

Restored from old drupal forum, for user uid:1035 username:ordu
You may reset your password to access your new account here.
Reply
1-
birinci ehcp sunucunuzun A olduğunu varsayıyorum,
A sunucunda subdomain.domain.com oluşturup, bunu farklı bir sunucu olan 79.123.123.123 (örn B sunucusu) ipsine yönlendirirseniz, subdomain i adres satırına yazdığınızda, hedef ip ye yönlenmiş olursunuz. Eğer B sunucusunda subdomain.domain.com apache/ehcp olarak tanımlı değilse, B sunucusunun ipsini görebilirsiniz. farklı sunucuda bulunan subdomain'inizin görünmesi için orada da subdomain.domain.com 'u apache/ehcp de tanımlamanız gerekir.

2-
ehcp, ver 0.27 den itibaren, temel olarak multi-server desteğini içermeye çalışmaya başladı. Şuanda otomatik olarak sadece ayrı mysql server yönetilebiliyor.
Farklı mail server'i şuanda direk otomatik olarak kuamazsınız. Bu hiç kuramazsınız anlamına gelmiyor,
Manüel olarak şunları yapabilirsinz:
ehcp sunucunuza E diyelim, ayrı mail sunucunuza M diyelim,
ehcp, maillerin tanımlarını (isim v.b.) tamamen mysql de tutuyor. mail authentication da mysqlden doğru yapılıyor.
Kabaca, install_lib.php'de, installmailserver fonksiyonundaki mail server ile ilgili işleri elle M'de yapmanız gerekiyor,

E'ye ehcp'yi normal şekilde kurun,
install_lib.php'de, installmailserver fonksiyonunda belirtildiği üzere,
şu paketleri kurmalısınız: aptget(array('postfix','postfix-mysql','postfix-doc','mysql-client','mysql-server','courier-authdaemon','courier-authmysql','courier-authlib-mysql','courier-pop','courier-pop-ssl','courier-imap','courier-imap-ssl','libsasl2-2','libsasl2','libsasl2-modules','libsasl2-modules-sql','sasl2-bin','libpam-mysql','openssl','phpmyadmin','pop-before-smtp'));

sonra,
mailconfiguration(array('ehcppass'=>$ehcpmysqlpass));
fonksiyonunda belirtildiği üzere,
/etc/postfix/mysql-virtual_domains.cf
/etc/postfix/mysql-virtual_forwardings.cf
/etc/postfix/mysql-virtual_mailboxes.cf
/etc/postfix/mysql-virtual_email2email.cf
/etc/postfix/mysql-virtual_mailbox_limit_maps.cf
dosyalarının, gine aynı fonksiyonda belirtildiği üzere oluşturulması gerekiyor.
önemli olan, bu dosyalarda bağlanacağı veritabanı olarak E'yi gösterin.
Aslında, M makinesine de bir ehcp kurabilirsiniz, sonra, sadece bu dosyalarda veritabanı değişikliği yapabilirsiniz.

Bu durumda, E sunucusundan hosting,email ve ehcp'nizi yönetebilirsiniz, emailleriniz M makinesinde olur, M makinesine gelen emailler tabiki E makinesindeki ehcp db'sini kullanacağından, sizin istediğiniz iki makine yönetme olmuş olur.
Tabi, dns template'inizi de değiştirip, MX kaydınızı M sunucusu olacak şekilde değiştrimeniz gerekecektir.
Bu basamakları, php bilginiz varsa aslında, otomatikleştirebilirseniz, ehcp içine entegre edebiliriz.

Umarım bu açıklamalar faydalı olmuştur.
Başka sorunuz varsa iletiniz.
selamlar.

Restored from old drupal forum, for user uid:1035 username:ordu
You may reset your password to access your new account here.
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)

Online Shopping App
Online Shopping - E-Commerce Platform
Online Shopping - E-Commerce Platform
Feinunze Schmuck Jewelery Online Shopping