Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Türkçe destek
Merhaba, ehcp ekibinde türk olduğunu biliyorum. Bir bilgisayar şirketinde çalışıyorum. Destek beklediğim birkaç soru var.

Bu panelin ns ayarları tam olarak nasıl yapılıyor. Şirketimizde firewall, fortugate, 1 windows, 1 ubuntu, 1 debian sunucu bulunmakta. İp dnslerin arasında boğuldum gittim.

Belki diğer sunucular ile çakışma var ondan randıman alamıyorum. Kısa bir zaman sonra diğer ofisimizde deneme yapacam. Tam nameserver ve dns configurasyonu anlatan türkçe bir yazı bulabilirmiyim. Yoksa foruma cevap olarak yazarmısın.

Birde squermaile spam eklentisi eklemek istiyorum. İpimin blacklistlere girmemesi için. Kullanıcılarımın spam içerikli mail atmasını nasıl engelleyebilirim.

Eğer tam randıman sağlayabilirsek şirketce bu yazılıma geçicez.

Debian sunucumda dansguardian ve squied yüklü. Bu sorun teşkil edermi.

NAMESERVER ve DNS configurasyonlarını örnek sunucu ip: 78.187.93.135 üzerinden anlatırmısınız.

Restored from old drupal forum, for user uid:3265 username:cemsaglam
You may reset your password to access your new account here.
Reply
Evet, ehcp orjinalinde Türk yapımı. ancak dünya çapında kullanılsın diye İngilizce ilk ve üzerinde en çok durulan dil oldu destek, programlama ve doküman olarak. Ben de, daha önce muhtelif yerlerde söylediğim gibi, daha çok kodlamalar ve yazılım ile uğraştığımdan, Türkçe işini diğer gönüllülere bıraktım. bu nedenle Türkçe doküman biraz zayıf kaldı. Ancak böyle sorular geldikçe oluşturuyorum.

gelelim nameserver (kısaca ns) ayarlarına. Belki bunu da Türkçeleştirmek gerekirse isim sunucusu ya da kısaca IS diyebiliriz ama ben şimdilik ns diyeyim. neyse...

Esasında ehcp'de ns ayarları oldukça kolay. hatta aslında öyle bi ayarla uğraşmanıza gerek yok. ehcp'yi kurduktan ve sunucu ipnizi (ki bu aynı zamanda ns ip'niz oluyor, ns için aynı sunucuyu kullandığınızı varsayarsak) ayarladıktan sonra, sadece iki adım kalıyor: ehcp de domain'inizi tanımlayın, "add..." komutları ile. sonra veya öncesinde de domain'i satın aldığınız yerden sunucu ip'nize domain'i yönlendirin.

Bu konu http://www.ehcp.net/helper/yardim/cat.php?cid=4&qid=16 adresinde de (ingilizce olarak) anlatılıyor. burda Türkçe olarak da anlatıyorum bu vesile ile.

biraz detaya girmek gerekirse,
domain/ns/regisrar ayarlarını yaparken şunları gözönünde bulundurmanız lazım.
Varsayımlarımız:
* bir sunucunuz var, üzerinde ehcp kurulu, bu sunucuyu hem web,hem dns hem ftp,mysql sunucusu olarak kullanıyorsunuz. sunucu ipsi diyelimki, sizin dediginiz gibi 78.187.93.135 olsun.
* en az bir veya daha fazla domaininiz var. ornek, anadomain.com, yandomain.com
* kendi sunucunuzda hosting yapmak istiyorsunuz, dns sunucunuz da kendi sunucunuz olsun istiyorsunuz.

bu durumda şöyle yapıyorsunuz:
* domainlerinizden birini, örnek anadomain.com, ns domain olarak seçiyorsunuz. bu ne demek? bu domain sizin tüm domainlerinizin ns kayıtlarında kullanacağınız domain demek. yani, ns1.anadomain.com, ns2.anadomain.com

* önce, sunucunuz kurdunuz, ehcp kurdunuz, domaini ehcp icinde eklediniz,
* sonra, gidiyorsunuz anadomain.com'u satın aldığınız yere (buna registrar deniyor), orda diyorsunuz ki, ben, anadomain.com un dnsi olarak 78.187.93.135 ipsini kullanmak istiyorum. Bunu registrar'larda yapmanın birkaç yolu var. bazı domain satıcılar (registrar) direk ns1.anadomain.com -> 78.187.93.135 şeklinde giriş yapmanıza izin verir. bazıları, önce "register nameserver" diye bir aşama ister. önce "onlara göre yeni olan bu nameserver'i" onlara kayıt etmeniz gerekir. önce kayıt edersiniz, sonra bu ns1.anadomain'i hem anadomain.com'un kendi dns'i olarak, hem de diğer tüm domainlerinizin dns'i olarak kullanırsınız.
Örneğin, ehcp.net, 10tl.net, iyibirisi.com gibi domainlerin dns'lerine whois ile bakarsanız, hepsinde ns1.ehcp.net görürsünüz. bunun gibi olacak.
tabi bazı ilginç domain satıcıları da, (birzamanlar turkticaret.net öyleydi, bilmiyorum hala öyle mi) sadece nameserver tanımlamak için bile para isteyebiliyor, dünyada böyle bi uygulama yok..

bu arada, ns1.anadomain.com ve ns2.anadomain.com için aynı ip'yi kullanmanıza çoğu registrar izin veriyor. ancak bazı gıcık registrar'lar tek dnse veya aynı ipye sahip iki dnse izin vermeyebiliyor. bu durumda, ikinci bi ip'ye ihtiyacınız var, sunucunuzda.

anadomain dns'ini ayarladıktan sonra, diğer domainler daha kolay. zira ns1.anadomain bidefa ayarlamış oluyorsunuz.. onun için, onlarda sadece,
ikincidomain.com -> dns: ns1.anadomain.com, ns2.anadomain.com
ucuncudomain.com -> dns: ns1.anadomain.com, ns2.anadomain.com

şeklinde dnslerini belirtiyorsunuz, bunlar registrar'da..

ehcpde ise sadece domain'i panelden doğru ekliyorsunuz. eklediğinizde tüm dns kayıtlarını ehcp zaten oluşturuyor. eğer dns kayıtlarında elle eklemeler/oynamalar yapmak istiyorsanız, ehcpde domaini seçip "edit dns template"/"dns şablonunu değiştir" e tıklayın. (türkçe tema tam olmayabilir)
sonra geçerli bi bind konfigürasyonu girin. eğer hata yaparsanız, dns devre dışı kalır.

Bütün yukarda anlattıklarım, varsayımlarda belirtildiği üzere, eğer sizin sunucu tek başına hem webserver, hem dns olacaksa geçerli.
Eğer siz (çok yoğun bir siteniz varsa v.b. sebeplerle) web sunucu ayrı, dns sunucu ayrı düşünüyorsanız, ozaman tasarım bihayli değişir. ozaman ehcp/server cluster olayına girilir o ayrı bir konu ve burda boşuna kafanızı karıştırmayayım.
ancak, çoğu site için tek sunucu çoğunlukla yeter..

diğer konulara gelince:
firewall, fortigate, windows, ubuntu, bunların hiçbiri sizin sunucunuzu etkilemez. tek yapmanız, modem/router'ınızdan gerekli portları (http://www.ehcp.net/helper/yardim/cat.php?cid=6&qid=59) sunucunuza yönlendirmeniz.

squirrelmail spam eklentisi aslında güzel bir fikir değil, zira spam işini gösterim katmanında yapar ve sunucunuzu çok yorabilri. daha doğrusu, sunucu arka planında yapmak, spamassassin v.b.

dansguardian ve squid: Bunlar aynı sunucuda mı olacak ? konfigürasyonu nedir ? amaçları ne? tam bilgim yok bu konuda.

Ayrıca, ehcp için önemle Ubuntu tavsiye ederim.

Umarım faydalı olmuşumdur.. başka
Reply
ehcp help bölümünde sorun var. verdiğiniz linkler açılmıyor

Restored from old drupal forum, for user uid:1 username:ehcpdeveloper
Reply
evt. farkettim, düzelteceğim.

Restored from old drupal forum, for user uid:3265 username:cemsaglam
Reply
her seyden once tesekkurlerimi sunarim boyle Control Panel
hazirladiginiz icin kurulumu kurdum daha oncede kurmustum boyle sorun yasamamistim her sey bitti login oluyorum iki saniyel icinde panel gozukuyor hemen ardinan blank page geliyor bos sayfa yani ne olabilir acaba
saygilarimla

Reply
farklı browser'dan denediniz mi ?
browser'daki bir eklentiden falan mı kaynaklanıyor ? temalarla hiç oynadınız mı ?
hangi versiyonu kurdunuz ?

bizim demoya girin, girebiliyor musunuz ?

Restored from old drupal forum, for user uid:4265 username:huseyinemre
Reply
merhaba hocam yeniden uzun sure elimde olmayan sebeplerden nette degildim ozur dilerim cevap yazmisiniz usenmeden tesekkurlerimi sunarim farkli brovser denedim oldu temalarda hic oynamadim simdi ikinci sorum sql upload dosyasininin liminitini nerden yukseltecegim
(En fazla: 2,048KiB)
ayrica mail gonderdim diyor giden yok gelen yok
tesekkur ederim ilginize iyi calismalar

Reply
sql upload: php.ini'den, php max upload gibi bir deger olacak. onu yukseltin.sonra apache restart edin.

email: loglara bakın, http://ehcp.net/?q=node/848

Reply
tesekkurler

Reply
/etc/php5/apache2/php.ini

Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 7 Guest(s)

Online Shopping App
Online Shopping - E-Commerce Platform
Online Shopping - E-Commerce Platform
Feinunze Schmuck Jewelery Online Shopping